Over inspiratie gesproken: ik raak nooit uitgekeken op mijn klanten en opdrachtgevers. Zij zijn een belangrijke bron.

Ik sta als persoon en professional op de schouders van velen. Ik eer hen allemaal maar hou niet van opsommingen dus ik selecteer hier de mensen van wie ik filmpjes op you tube vond. Zo zijn deze bronnen voor u snel toegankelijk. 

Het gedachtegoed van Adriaan Bekman, Matthieu Weggeman, Janka StokerAndre Wierdsma en Herman Wijffels spreekt me aan. Gregory Bateson en zijn systemisch denken vormt de onderligger in mijn werk met in zijn spoor de NLP trainer Robert Dilts. Ik  gebruik graag de inzichten en modellen van Transactionele Analyse, Philip vandenDriessche, Ben Tiggelaar en Appreciative Inquiry. Hetzelfde geldt voor Sue Johnson, Brene Brown en Gervase Bushe.

Mijn aandachtsmeesters zijn Frits Koster en Byron Katie. Ik kijk gefascineerd naar de nieuwe generatie snel communicerende netwerkers als Martijn Aslander en zijn Easycratie.

Bovendien laat ik me graag inspireren door hilarische of ontroerende filmpjes zoals Stop it en Leadership and the first follower en deze flashmob, Still Face of blinde man. Voor 'de kunst van het vragen' moet je even de tijd nemen, net als voor Children full of life en Validation.